De kleinste supermarkt tot op heden

Om 10:00 vertrekken we. We liggen aan lager wal en voor ons ligt een grote motor catamaran. Met een spring op de wal proberen we weg te komen, maar een beetje hulp van de havendienst die langs vaart maakt het wat makkelijker. We hebben op de Colne stroom mee en met alleen de fok op maken we 6-7 kn. Het is alleen van korte duur, daarna moeten we met stroom en wind tegen de rivier Blackwater op. Dat doen we op de motor. Door de ondieptes aan te houden en de binnenbochten van de rivier proberen we de invloed van de stroom zo beperkt mogelijk te houden. We kunnen een knoop of 4 aanhouden. We moeten ongeveer 7 mijl, dus 2 uur varen (n.b. 1 knoop (kn) = 1 nautische mijl (nm) per uur, ofwel 1.85 km per uur).

We gaan vandaag naar de Bradwell Marine. We hebben behoefte aan stroom, water en een warme douche. Met een beetje geluk is er ook wifi.

De ingang is goed aangegeven en is net naast de waterinlaat van de naast gelegen kerncentrale. Het kanaal naar de haven is ondiep en we komen met laag water aan, dus het wordt goed opletten. Waar in het begin van het kanaal alles heel duidelijk is, houdt de betonning echter ineens op een halve mijl voor de haven, waar het dan ook meteen vol ligt met boten aan moorings. Na 3 keer vastlopen vinden we dan toch een weg door de wirwar aan boten en even later liggen we lekker in een box. Stroom aangesloten, lege watertank afgevuld en wandelschoenen aan.

We wandelen via Bradwell waterside naar Bradwell at sea. Het dorpje is eigenlijk bekend om de kapel St. Peters, naar wat verluidt de oudste kerk van Engeland is. We hebben hem al vanaf het water gezien en het is eigenlijk niet meer dan een oude schuur, dus we laten dat aan ons voorbij gaan.

image

Het dorpje ademt welhaast een middeleeuwse sfeer uit. Het is dan ook een aanrader om er heen te wandelen. Loop alleen niet te snel, want voor je het weet ben je er al voorbij. Meer dan een kerk en twee straten is het niet. Wel konden we er boodschappen doen in de kleinste supermarkt die we tot op heden hebben gezien 🙃.

image

Terug in de haven lekker gedoucht, de boot gesopt en lekker uitgezeten. De wifi was prima, meteen 3 films gedownload op de iPad waarvan er s’avonds één gekeken. Kwam goed uit, het was wat fris. Zelfs binnen nog even de kachel aangehad.

Tocht: 10 nm
Totaal: 264 nm

Geef een reactie