De Goya wegbrengen (dag 1)

We hebben een nieuwe boot. Ging best snel. Drie weken geleden bedachten we ons dat het best aardig zou zijn om een iets grotere boot te hebben. We gingen voorzichtig eens kijken. Dat resulteerde in o.a. een bezichtiging afgelopen zondag op een Bavaria 31 in Bruinisse. De boot was eigendom van Saleboot.nl die ook eventueel inruilt. Maandag avond is de eigenaar Edwin komen kijken bij onze boot, dinsdag zijn we nog een keer gaan kijken en woensdagochtend waren we eruit.

Probleemtje alleen… volgend weekend zouden we op vakantie gaan. Dus vaart Rob dit weekend alleen de Goya naar Strijensas waar Edin standaard zijn boten heeft liggen en waar de Bavaria deze week ook heen gaat.

Om 15:00 is Rob op de haven direct uit een afspraak van zijn werk. Corry heeft de Goya helemaal klaar voor vertrek gemaakt en heeft kleding meegenomen voor Rob om zich om te kleden. 5 minuten later is de Goya onderweg.

Het waait pittig door. Op het markermeer staat het grootzeil maximaal gereefd en ook de fok heeft slechts een puntje. Niettemin stuift de Goya met ruim 6 knopen door het water. Gelukkig is het rustig bij de sluis in Amsterdam. Er ligt één andere boot in de sluis met drie dames die vannacht de staande mast route nemen naar Zeeland.

Om 24:00 gaat Rob door de sluis in IJmuiden. Exact 000:30 ligt hij aan de steiger en gaat het licht uit.