Dagje Ipswich… en klussen!

Vandaag eerst lekker uitgeslapen en daarna de stad in. Eerst nog een wandeling door een stadspark waar vroeger een grote mansion heeft gestaan. Nu staat alleen de serre er nog. Het is weer even wennen dat het heuvelachtig is. Daarna de stad in. Geen bijzonderheden, maar toch leuk om de stad gezien te hebben. Boodschappen gedaan en aan boord.

De serre. Als enige overgebleven van de mansion.
De serre. Als enige overgebleven van de mansion.

Na de eerste Guinness bedenk ik me dat de dynamo nog vastgezet moet worden. Probleem alleen, de dynamo is niet los. Hm… Er blijkt een kabelaansluiting van de dynamo kapot te zijn. Alles los, gerepareerd en starten om te testen. Hij start wel, maar pruttelt waarschuwend moeizaam. Kabel verkeerd aangesloten? Kabel los, opnieuw starten. Hetzelfde, om dan uit te vallen. Nog een keer proberen, opnieuw pruttel, pruttel, uit. Ik loop alles na. Waterslot ook vol gelopen, dus leeg laten lopen. Voor de zekerheid ontluchten. Dat wil niet. De dieselpomp pompt niets op. Zonder diesel werkt een diesel niet. Filter gecontroleerd, schoon. Handmatig dieselpomp bedienen… werkt nog steeds niet. Uiteindelijk diesel doorgeblazen via de ontluchtingsslang en dan werkt de boel weer. Denk je even snel om 17:00 de dynamo vast te willen zetten… Is het nu al weer 21:00.

De motor blijkt ook wat water te lekken, waardoor er water in de bilge stond. Veel water! Het leeggooien van het waterslot hielp daarbij waarschijnlijk ook niet. Het staat nu tot aan de rand. We zitten net weer en controleren dan toch nog maar even of er niets staat onder de vloerdelen in de kajuit. Tot aan de planken toe vol met water en olie… Grrr! Om 22:00 is alles weer schoon. Eten moeten we nog en dat blijft bij een lichte salade met wat brood erbij. Gelukkig is het fantastisch weer en genieten we toch nog tot 24:00 lekker buiten in de kuip. Gezellig samen met twee emmers vol met water, olie en diesel 😉

Geef een reactie