Borrelen aan het strand

Om het tij te hebben moeten we rond 10:00 vertrekken. Het is rustig weer, dus Rob haalt alleen het anker op en hijst meteen de gennaker. We dobberen rustig met een knoop of 3 drie richting Harlingen waarna de stroom op gang komt. Na een kleine anderhalf uur zijn we bij de sluis waar we direct door de brug kunnen en naar de sluis. Kijk, dat is nog eens service šŸ™‚ 

In de sluis heft iemand een beschilderde steen achtergelaten. Schattig… We laten het mooi liggen.

We hebben een wandeling voor ogen net naast de marina Makkum, dus logischerwijs kiezen we voor deze haven. Tegenwoordig gaan we veelal naar de gemeentehaven, maar dit is wel zo praktisch. Corry belt de havenmeester en we krijgen een prima plekje. Als we aangelegd hebben, rekenen we af, doen wat boodschappen bij de supermarkt en lopen daarna naar het strand. Rob heeft zijn pet niet meegenomen en krijgt daar spijt van als we kiezen voor een tafeltje in de zon. De temperatuur is niet zo hoog, maar in de zon branden we letterlijk weg in de zon. Het is in ieder geval wel warm. Biertje en wat nachoā€™s erbij. Helemaal goed. 

Het weer ziet er wat wispelturig uit dus kiezen we ervoor om de kuiptent op te zetten als we terug zijn in de haven. Hij staat nog niet of er komt een ware hoosbui over. Maakt ons niet uit. We zitten hoog en droog onder de kuiptent. De wandeling die we van plan waren te maken bewaren we voor de volgende keer. Zon en buien wisselen elkaar af. Met een mooi boekje in de kuip is ook prima!