Beaulieu rivier

Vandaag is het feest. We zijn 19 jaar getrouwd. Best lang al eigenlijk. We hebben lekkere gamba’s voor vanavond aan boord. Nu nog een leuk plekje vinden. We besluiten naar Bucklers Hard te gaan op de Beaulieu rivier. Dat zou een charmant plekje moeten zijn. Rob scoort eerst nog twee nieuwe vuldoppen. Ook koopt hij twee shirt. Een polo voor Corry en een synthetisch t-shirt voor zichzelf. Hij neemt alleen voor Corry de verkeerde maat mee en kan weer terug om te ruilen. Als hij nu ook eerst de vuldop had geprobeerd, dan had hij geweten dat deze niet paste. Nu merken we dat pas als we willen vertrekken. Gelukkig had hij al de bijboot opgeblazen, zodat het vooronder een stuk leger is. We zoeken onze reserve dop op en gebruiken die. Wat we met de twee nieuwe moeten weten we niet, maar Rob heeft geen zin om weer terug te gaan naar de winkel. Gaan ongetwijfeld ooit wel ergens van pas voor komen.

Ander punt van zorg is dat Rob geprobeerd heeft de buitenboord motor te starten. Die doet het echter niet. Hij probeert nog om de boogie eruit te draaien, maar hij heeft geen passende sleutel. Ook is de benzine uit een kan van vorig jaar. Zou dat het probleem kunnen zijn? Nou ja, we zien wel. Vast wel ergens iemand te vinden die er naar kan kijken. Hier willen we in ieder geval vertrekken.

We houden geen rekening met de stroom, daar het een klein stuk varen is.  Circa 16 NM. Normaal 2,5 uur varen. Het worden er nu toch dik vier. Er staat te weinig wind om te zeilen, maar zelf op de motor komen we nauwelijks aan de 4 kn. Voortaan wellicht toch maar iets meer rekening mee houden. Halverwege belt Rob om te reserveren. Eerder hebben we gelezen dat dit verstandig is. Het kan er erg druk zijn. We mogen gelukkig komen. Wel dubbel liggen. 

Entree van de rivier. Beetje goudkust ook wel.

De rivier is smal, maar goed te doen. We meren af bij een 34 footer, met iemand aan boord die niet weet hoe hij een lijn moet vastleggen. Bij voorkeur onder de railing door en niet er overheen. Kleinigheidje. Blijkt achteraf een gast van de eigenaren te zijn.

Bucklers Hard

Het is een mooi plekje. Dat is zeker. Ondanks de kosten.  £ 45,- voor een nachtje dubbel liggen noemen we in Nederland gewoon duur! We overwegen om naar het dorp te lopen, maar dat is bijna een uur lopen en het is bloody hot. 5 minuten naar Bucklers Hard klinkt aantrekkelijker. Een ‘dorpje’ dat bestaat uit één straat. Erg aandoenlijk. Nou ja, straat. Het bestaat eigenlijk alleen uit de kroeg, het restaurant en een winkeltje 🙂

Uitzicht vanuit het restaurant

Als we teruglopen vraagt Rob bij de chandlery of ze tijd hebben om naar de motor te kijken. Over +\- anderhalve weekhebben ze wel tijd. Nou, we gaan wel ergens anders heen. We eten heerlijk gamba’s uit de oven en genieten van het uitzicht. Waarom we nu perse dubbel moesten liggen weten we niet, want de rest van de steiger blijft leeg. Pas aan het eind van de avond komen er nog 3 boten aan en is de steiger net aan gevuld.

Gamba’s uit de oven

Terwijl we nagenieten van het eten ziet Rob het licht. Bij het starten van de buitenboordmotor heeft hij het koord van de dodemansknop er niet op gedaan. Die zorgt er voor dat de motor uitgaat als je overboord valt. Zonder dat kan je starten tot je een ons weegt… morgen maar een nieuwe poging.