Alsnog onderweg

We vertrekken rond een uur of 11:00. De zwelling bij Rob was vanochtend fors minder, maar toen hij hem één keer stootte (sukkel), was de zwelling in volle glorie weer terug. We besluiten om de route langs de kust te nemen en niet midden over de Noordzee. Dat geeft ons de mogelijkheid, als we zouden willen, om eerder een haven binnen te lopen.

De wind is warrig en blijft dat de hele dag. In begin staat er stevige oosten wind en kunnen we goed doorvaren, maar als snel wordt het noordelijk. Bovendien neemt de wind gemiddeld af, maar blijven er flinke vlagen staan. Te veel om de spi te zetten, te weinig om op het grootzeil alleen te kunnen varen. We schipperen de dag maar door met afwisselend motoren, proberen te zeilen, vlinderen (grootzeil en fok ieder aan een andere kant). Het blijft rommelig zonder een goede zeilvoering en flinke golven van achteren.

We passeren vlotjes de Maasgeul en steken door richting Belgie. Het avond eten bestaat uit pistoletjes met kalkoenworst. Heerlijk! Het is volkomen onbewolkt dus het wordt ook pas rond een uur of half twaalf donker. Voor de Zeeuwse kust is het rustig en pas rond 03:00 als Corry de wacht overneemt van Rob wordt het ineens druk. Voor de kust bij Nieuwpoort is het een komen en gaan van schepen. Rob blijft een uurtje langer op om de drukte samen in de gaten te houden. Daarna slaapt hij nog twee uurtjes. Om 06:00 is het licht alsof het middaguur is en we besluiten beiden om niet meer te gaan liggen.

De Nespresso doet het goed op de omvormer, dus de koffie is zo klaar! Ondertussen hebben we besloten om niet richting Dover, of verder, te gaan. We gaan naar Boulogne sur Mer. We zijn er wel eens met de auto geweest, maar dat is jaren geleden. Daar vandaan is het prima oversteken naar de Solent en dan zien we ook weer wat anders. Dover kennen we nu wel.