Aankomst Amsterdam

Om 08:45 varen we door de pieren bij IJmuiden. Uiteindelijk was het een mooie nacht om te varen, al was het gerol door de golven van achteren wel wat minder. Onze strategie om twee tijen stroom mee te hebben en een tegen heeft top uitgepakt. De 130 nm hebben we in circa 22 uur gevaren, bijna 6 kn gemiddeld. Dat is snel. Terwijl wij vanuit zee komen stroomt de jachthaven ook leeg. Niet richting zee, maar net als wij naar de sluis.

We varen door naar de Amsterdam Marina. Een nieuwe haven met goede voorzieningen. Daar lunchen we lekker bij Loetje aan het IJ. We deinsen nog steeds na op onze stoelen van het langdurig rollen op zee. Daarna doen we boodschappen bij de Hema om de hoek, een pilot store met een goede en uitgebreide foodafdeling. Komt goed van pas.

De Marina heeft prima badkamers en twee daarvan hebben een bad met een grote glazen wand die je met een druk op de knop kunt verduisteren. Zo kun je op je gemak in bad stappen om daarna het raam weer doorzichtig te maken. ‘s Avonds hadden we gepland om met een fles bubbels in bad te gaan. Helaas waren we niet de enigen met dat idee. We konden op afstand al zien dat ze bezet waren (je neemt natuurlijk de tijd in zo’n bad) en er stonden meerdere stellen op de gang te wachten. Kansloos dus 😁. Ach, lekker in de kajuit met de kachel aan is ook gezellig!

Tocht: 142 nm
Totaal: 450 nm

Geef een reactie